Од денеска, соотворање на границите се укинува и државниот карантин. Сите  лица што од 13 до 25 јуни се ставени под здравствен надзор и во домашна изолација, а влегле во земјава со негативен ПЦР-тест на ковид-19 се пуштени дома.

Од Државниот санитарен и здравствен инспекторат информираат дека спроведените дејствија по решенијата за државен карантин се поништуваат.

А.Н.