Украинската делегација во Ротердам два дена беше во паника откако нивната претставничка Катерина Павленко имаше симптоми на ковид 19,но денешниот тест се покажал негативен и Катерина и групата се вратија на сцената, каде ја одржаа својата проба.

Шефицата на делегација Оксана Скибинска изрази многу радост во врска со оваа состојба, и среќни се што нивната екипа се подготвува за настап во полна форма, на Евровизија 2021 (18-22 мај).

Нивните новости може да се следат на следниве социјални профили.

https://www.facebook.com/goabandoriginal; https://www.facebook.com/suspilne.eurovision

https://go-a-band.com; https://eurovision.ua