Kollationering av ETT DRÖMSPEL Premiär på Kungl.Dramatiska Teaters Lilla scen 1986

Филмски циклус 100 години Бергман почнува од петок во Кинотеката на Македонија во соработка со Амбасадата на Кралството Шведска во Скопје. Во рамки на филмскиот циклус од 28 септември до 4 октомври ќе се прикажат девет филмови од познатиот шведски режисер Ингмар Бергман (1918-2007).

Проекциите на филмовите и документарците се од 18 и од 20 часот, а репертоарот е следен: „Лето со Моника“ (28.09, 20 ч), „Островот Бергман“(29.09, 18 ч), Седмиот печат“(29.09 20 ч), „Навлегувајќи во Бергман“ (30.09, 18 ч), „Диви јагоди“(30.09, 20 ч), „Персона“ (01.10, 20 ч), „Есенска соната“ (02.10, 20 ч), „Фани и Александер“ (03.10, 20 ч), и „Сарабанд“ (04.10, 20 ч)– последниот филм на Бергман.