дома Култура Театар и Филм Хуманитарна изведба на „Мечка“ во театар „Комедија“

Хуманитарна изведба на „Мечка“ во театар „Комедија“

106

Театар „Комедија“ ја продолжува својата општествено одговорна и хуманитарна акција – продажбата од билетите од последната претстава секој месец да ја донира за хуманитарни цели.

Театар „Комедија“ ги повикува сите љубители на театарската уметност, во среда, на 29 ноемеври во 20 часот на изведбата на „Мечка“ од А.П.Чехов и така на нашата сограѓанка (М.Ј.) со собраните финансиски средства од продадените билети да и помогнеме при успешно лечење на оштетениот вид.

Претставата „Мечка“ од А.П.Чехов е во режија на Димче Николовски, а играат Жарко Димоски во улогата на Смирнов, Жаклина Петровска во улогата на Попова и Илија Илиоски во улогата на Лука.