Како доаѓа летото, така започнуваат и подготовките за на плажа. А, на плажа сите сакаат да изгледаат привлечно. Козметичките салони се вистинско место каде сите желби можат да се остварат, а еден од тие салони кои нудат разни третмани и се главни „виновници“ за вашиот убав изглед е Студиото за масажа и козметика “Енерги студио”.

Во наредниот период на ТЕХТ.МК редовно ќе може да ги читате советите и услугите на ЕНЕРГИ Студио.

Body wrapping е антицелулитна метода која истовремено го обликува телото и го намалува неговиот обем, а резултатите ги мериме во центиметри. Самото име „body wrapping“ кажува дека се работи за постапка на пакување на телото во комбинација со посебни козметички производи наменети за body wrapping. Со пакувањето на телото со посебна фолија се овозможува подобра песорпција на фитоароматските состојки од производите во кожата и поткожното ткиво.

Многу е важно да се спомне дека телото треба правилно да се обвитка во фолијата, зошто со неправилното пакување го прекинуваме протокот на лимфата и на тај начин може да предизвикаме повеке штета отколку корист– затоа овој третман не се препорачувам да се применува во домашни услови.

Разликуваме топол и ладен body wrapping. Дејството, односно чуството за топлина зависи од самите активни состојки на одбраните препарати. Бидејќи поединечните развојни фази на целулитот мегусебе прилично се разликуваат, поради тоа за да се отстранат имаат потреба од посебан третман. Често се сретнуваме со клиентки со изразени проширени вени, срцеви и други заболувања , каде што не се препорачува топол третман.

Топол body wrapping, со интезивно топло дејство, се препорачува за отстранување на мекиот или воден целулит. На овој нацин не смее да се третираат клиентки кои имаат проблем со изразени проширени вени или капилари. Дуги контраиндикации се срцеви заболувања, шекерна болест, проблеми со бубрезите, епилептичари, бремени жени и доилки.

Ладен body wrapping со интензивно чуство на ладење на кожата се препорачува за одстранување на тврд или компактен целулит, исто така го препорачуваме на клиентки кои имаат проблеми со вени или капилари, или на оние који не ја поднесуваат добро топлината. Исто така овај третман не го применуваме на бремени жени и доилки.

Како дополнување на третманот со body wrapping препорачуваме масажа, која исто така треба да е прилагодена според потребите на клиентката.

Еден од салоните коу беспрекорно го прават овој третман е Студиото за масажа и козметика “Енерги студио” . Можете да прочитате и да закажете третман ТУКА .

Подготвила: Н.Д.