петок, ноември 16, 2018

Ексклузивен старт на 37. Скопски џез фестивал

Две битни работи за годинашниот Скопски џез фестивал потенцираше директорот Оливер Белопета-фестивалот, чие издание годинава се брои со 37., се разликува од претходните изданија...

Почнува 37. издание на Скопскиот џез фестивал

Со концерт на британскиот пијанист Александер Хокинс вечерва во 20 часот почнува 37. издание на Скопскиот џез фестивал, што ќе трае до недела, 21...

Рецитал на врвниот руски пијанист Денис Кожухин

Еден од најголемите пијанисти на денешната генерација, Денис Кожухин од Русија, ќе одржи рецитал на 22 октомври (понеделник) во Камерната сала на Македонската филхармонија...

„Помалку е повеќе“ – концерт на пијанистката Дуња Иванова

Овој петок, на 12 октомври со почеток во 20 часот, Музејот на Македонија ги отвора вратите за нешто поинакво. Пијанистката Дуња Иванова, во рамките на...

„Хармонија мунди“ – атрактивен видео-аудио настан на Македонската филхармонија

Овој петок, на 12 октомври  во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи симфонискиот концерт „Хармонија мунди“, кој ќе претстави атрактивен, уникатен видео-аудио перформанс....

„Музика, не мобилни!“ – кампања на Македонската филхармонија

„Музика, не мобилни - исклучи го телефонот, вклучи ги сетилата“ е новата кампања на Македонската филхармонија, која што оваа институција ја почнува со првиот...

Филхармонија свечено ја почнува новата сезона со концертот „Ново утро“

Македонската филхармонија новата концертна сезона 2018/2019 свеченото ќе ја отвори на 27 септември (четврток) во 20 часот со концертот под наслов „Ново утро“, на кој...

Македонската филхармонија, Феми Кути и Емин Џијан со концерт во Белград

Оркестарот на Македонската филхармонија, заедно со африканската ѕвезда Феми Кути и Емин Џијан како диригент, на 13 септември (20 ч.) ќе одржат концерт во...

Македонската филхармонија со настап на Денот на независноста на РМ

Македонската филхармонија со концерт за Денот на независноста на РМ - 8 Септември Денот на независноста на Република Македонија - 8 Септември, годинава ќе...

“Коштана” на први септември во Струмица

Познатиот мјузикл “Коштана”  од Борисав Станковиќ, во  музичка адаптација на Влатко Плевнеш ќе се игра на сцената на Домот на културата "Антон Панов" во Струмица, на 1 септември....

Последни вести

Препорачано