недела, декември 8, 2019

СДСМ победи на локалните избори

Во првите избори организирани од СДСМ по 14 години, ВМРО ДПМНЕ загуби во повеќето од осумдесетте општини и градот Скопје. Првите податоци што ги...

Подобрено медиумското известување за избори, помалку напади на новинари

Денес во Клубот на новинари се одржа дебата на тема:„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“, одржана во Клуб на новинари се...

САД и Израел го напуштаат УНЕСКО

САД во четвртокот го извести УНЕСКО дека истапуваат од нејзиното членство, обвинувајќи ја за „антиизраелско дејствување“. Само колку за потсетување, Вашингтон уште на почетокот...

Албанија го призна бугарското малцинство

Албанската влада ги призна Бугарите за малцинство во Албанија, откако министерот за надворешни работи на земјата Дитмир Баша се повлече од својата позиција стоејќи...

Уапсен возач во Лондон, газел луѓе

Денеска во Лондон, пред Природно Историскиот музеј, пред очи на запрепастените туристи, возач со автомобил возел по тротоар и при тоа повредил повеќе пешаци....

Втора Нобелова награда за мир за НЧП

И Македонија е дел од Нобеловата награда за мир за 2017 година која ја доби Меѓународната кампања за отфрлање на нуклеарното оружје (ИКАН), коалиција...

Последни вести

Препорачано