Како што пренесува Среќни потрошувачи, задоволителни производители, компанијата Mothercare презема доброволно повлекување на играчката  “Моите први клучеви“ заради ризик од отпуштање на батеријата и изложување на опасност на децата.

Оваа играчка била во продажба во продавниците и на веб страната на Mothercare од јуни 2017 до април 2018 година. Кодот на производ е 914353, а бројот на стилот е MG262.

Само играчките “Моите први клучеви“ со сериски код  02-161024, 02-161205 и 02-170509 се засегнати со ова повлекување. Сите други верзии не се засегнати.