17 јули, 2018

БИДИ ИНФОРМИРАН

Европската управа за безбедност на храната - ЕФСА предупредува на смртоносна бактерија во смрзнатата храна. Според оваа агенција во замрзнатата пченка „шеќерец“ има смртоносна бактерија, што веројатно е причина смрт на девет  лица во Европа! Тестовите покажале дека замрзнатитиот зеленчук е причина за голем број случаи на инфекции предизвикани од бактериите на листерија. Британската агенција за стандарди на храната повика да...
„Овие нови прописи стапија на сила сега и ние сме среќни да почнеме повторно во Хелсинки“, искоментира Џоел Јарвинен, генерален менаџер на „Uber“ за регионот. Чекорот на Финска внесува промени во строго регулираниот пред се транспортен пазар и поддржува нови бизнис модели, вклучувајќи  ги дигитализацијата и новите технологии, објави Министерството за транспорт на својата веб страница. Возачите на „Uber“ во земјата...
Како се приближуваат летувањата, така децата започнуваат со своите летни желби и лудории…Но, и не само тие! Приказната што ја пренесува ТЕХТ.МК треба да биде предупредување за сите оние кои сакаат во летниот период да направат привремена тетоважа од к’на. А, кои понуди, за време на летниот период, по туристичките места ги има на секоја чекор, а најчести корисници се...

Побликации