Како што пренесува „Среќни потрошувачи, задоволни производители“ промоцијата на најновиот модел од фамилијата Samsung Galaxy Note 9 е закажан за 9 август. Оваа година местото на промоција е Бруклин, Њујорк, а времето е закажано за 11 часот изутрина.

Како што информираат од компанијата станува збор за најновиот голем андроид смарт телефон за претставување, и ќе биде тука за малку повеќе од еден месец. Тоа значи дека новиот Galaxy Note phablet ќе пристигне порано од претходните години – за разлика од регуларните претставувања кои се на крајот на август.

Гласините велат дека некои од одликите на телефонот нема да бидат доволно професионално изработени, токму поради фактот што пристига на пазарот порано отколку што се очекуваше.