дома тагови млечна маст

таг: млечна маст

Што значат ознаките 1,8 или 2,8 отсто млечна маст во млекото?

Наспроти популарното верување, дека млекото има еден до два отсто од млечна маст, но ова означување всушност се однесува на процентот на вкупната тежина...

Најчитани

Препорачуваме