четврток, мај 30, 2024
домаЖивотЗдравјеИ флашираната вода има рок на траење!

И флашираната вода има рок на траење!

Барањето за задолжително обележување на рокот на траење на сите прехранбени производи бара да се става таква етикета дури и на флашираната вода. Сепак колку и да е неутрална водата, ограничување на нејзиниот рок на траење, и не е толку непотребно како што изгледа.

Весникот „Среќни потрошувачи, задоволни произведувачи“ открива што се се крие зад консумација на небезбедна вода и зошто таа се смета за небезбедна. Целиот текст за потребата од почитување на павилат за консумација на безбедна вода прочитајте ТУКА.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ