понеделник, септември 16, 2019

SKOPJE DESIGN WEEK 2019 СО ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ

Мултидисциплинарната платформа Skopje Design Week есенва ќе го претстави своето деветто издание преку најновите достигнувања на производните компании, дизајнерите и дизајн студијата од Балканските...

8-годишно мексиканско девојче измисли бојлер кој работи од рециклиран материјал

Девојчето од Чиапас беше препознаено од Институтот за нуклеарни науки на Унам за нејзините извонредни научни достигнувања., Taa, nа само 8 години, дизајнираше и...

Храната во светот поскапува поради климатските промени

Светските цени на храната пораснаа во мај, петти месец по ред, откако лошите временски услови ги покачија цените на сирењето и пченката, соопшти денеска...
Разговараше: Валентина Ѓоргиевска Парго Да се слушне легендата или барем ехо на легендата за Преспана и Лабуд, низ поетска реч на инспиративна преспанска поетеса Лидија Дочовска Павловска , ова лето ја имаа привилегираните, оние кои го посетија Туристичкиот саем во Преспа....

Последни

Наше Бебе

Неа

Кујна