Плејбој и Хефнер: 64 години гламур

0
122

Glamourcon #50, Los Angeles at the Long Beach Hilton Hotel, Long Beach, CA on November 13, 2010 Магазинот за живот со стил и забава Плејбој го загуби засекогаш основачот и духовен татко Хју Хефнер. Основан далечната 1953 со заем од својата мајка од 1000 долари, Хефнер го создава столбот на сексуалната револуција во Америка и во Светот. Плејбој убавицата на месецот сликана гола на 4 споени А4 страни го создаде стандардот, не само за убавина туку и за фотографија, естетика и вклопеност во околината. kate-moss-2014

Полн со забавни содржини, интервјуа, најнови технолошки достигнувања, хумор и убавици, Плејбој претставуваше стандард за периодично списание за живот. Специјалните изданија „Колеџ девојки“ и „Book of Lingerie“ ќе останат учебници за женската убавина на фотографија. Хју Хефнер, роден 9 април 1926, почина на 27 септември 2017, на 91 година старост која во неговиот случај станува ирелевантна.