Бања Лука подготвена за Српска Опен

0
77

Остануваат уште две недели до почетокот на вистинскиот тениски спектакл, турнирот Србија опен, кој ќе се одржи од 16 до 23 април во Бања Лука, предводен од некои од најуспешните тенисери од АТП листата, како Новак Ѓоковиќ, Андреј Рубљов, Стан Вавринка, Гаел Монфис, Борна Ќориќ, но и познати српски играчи – Миомир Кечмановиќ, Ласло Ѓере, Филип Краиновиќ и Душан Лајовиќ.
На сите љубители на тенисот им се нудат два вида билети – билет за Централниот терен (кој ќе овозможи пристап до дополнителни терени за натпреварите – трибина и терен 1, како и ФАН зоната и сите капацитети што ќе бидат понудени) и специјален билет за ФАН зоната, кој ќе овозможи пристап до ФАН зоната, како и дополнителни терени за натпревари – трибина и терен 1.
Билетите може да се купат онлајн на www.srpskaopen.org. Исто така, пред почетокот на турнирот.

Билетите за првиот ден ќе бидат по 13 БАМ (750 динари), за вториот 17 и 26 БАМ (1.000 и 1.500 динари, додека за среда, 19 април и четврток, 20 април по 34 и 43 БАМ (2.000 и 2.500 динари).За натпреварите во петок на 21 април потребно е да се издвојат 43 и 51 БАМ (2500 и 3000 динари), за полуфинале 51 и 60 БАМ (3000 и 3500 динари) и за финалните 68 и 77 БАМ (4000 и 4500 динари).

Билетите ќе бидат достапни за купување за секој поединечен ден.

Учениците кои при купувањето билет ќе го покажат индексот на увид на продажното место ќе имаат попуст од 20%, додека попуст од 30% ќе имаат и деца до 10 години, со приложување на студентската книшка. На децата под 5 години ќе им биде дозволен влез само во ФАН зоната, додека на децата од 5 до 12 години ќе им биде дозволен влез на натпревари со соодветен билет и придружувани од нивните родители. За да купите билет за навивачкото село преку Интернет, треба да потрошите 5 БАМ (300 динари). Влезот во навивачкото село за деца до 10 години ќе биде бесплатен.

Билетот за Централниот терен вклучува пристап до сите терени кои се наоѓаат во рамките на Националниот тениски центар во паркот Младен Стојановиќ:
Централно поле со околу 6000 седишта – нумерирано место
Терен на трибина со околу 1800 седишта – седишта без број (до пополнување на капацитетот)
Поле C1 со околу 1200 седишта – седишта без број (до пополнување на капацитетот)
Билетот за ФАН зоната ќе овозможи пристап до голем број забавни содржини и активности во рамките на истоимениот дел од тенискиот комплекс, како и дополнителни терени за натпревари:
Терен на трибина со околу 1800 седишта – седишта без број (до пополнување на капацитетот)
Поле C1 со околу 1200 седишта – седишта без број (до пополнување на капацитетот)
Обезбедени се шест места во ВИП ложите и се купуваат билети за целата ложа, без можност за купување поединечни места.

Н.Д.