четврток, мај 30, 2024
домаЕди Рама: ЕУ ги поддржува Србија и Црна Гора на сметка на...

Еди Рама: ЕУ ги поддржува Србија и Црна Гора на сметка на Македонија и Албанија

ЕУ ги поддржува земјите како Србија и Црна Гора, но не и Албанија и Македонија, и покрај нивната силна посветеност на процесот на евроатланска интеграција. Албанскиот премиер Еди Рама изјави на Меѓународната конференција за зајакнување на интеграцијата на Западен Балкан во Софија, објави телевизијата Асат-М, на албански јазик.

“Ние целосно го поддржуваме фактот дека Србија и Црна Гора веќе преговараат, но цврсто веруваме дека е време и Албанија и Македонија да започнат преговори. Искрено, тоа е противречно, по начинот на кој јас го гледам. Од една страна имаме сериозна посветеност кон процесот на интеграција, а од друга е дојдено време европската страна да има јасна позиција за нашата иднина. во исто време недостатокот на почеток на преговорите е разочарувачки “, рече Рама.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ