четврток, мај 30, 2024
домаЖивотЕнџи повторно со идеја за поубаво Скопје

Енџи повторно со идеја за поубаво Скопје

Ангелика Апсис, една од најпознатите Скопјанки, попозната како Енџи, која пред изборите за градоначалник понуди идеи кои одекнаа низ Интернет просторот, а сега веќе е и советничка во Општина на Град Скопје, повторно  дава практични и интересни идеи.
Овој пат на својот фејсбук профил предложи како да се разубават запуштените и нефункционални излози. Ви го пренесуваме нејзиниот статус.
„Еве една идеја до сопствениците на дуќаните во центарот на градот. Сите вие што имате дуќани а не се во функција – наместо нечисти и празни излози, отстапете го својот излог на некој уметник. Тој пак би можел излогот да го користи како свој “wall”. Да има негово име, лого, био – да ја осмисли неговата содржина, истата постојано да ја обновува, да има постојано нешто ново. Така тој излог ќе им го привлече вниманитето на минувачите. Ќе почнат да го следат излогот и ако сте доволно досетливи и креативни ќе почнат и кога не ги води патот, да посакаат да видат што се случува таму. Така уметниците од минувачите ќе направат набљудувачи и љубители на уметноста, ќе им ја разбијат секојдневната монотонијата. Ќе имаме чисти излози со содржина – дури и актуелни ќе ги направат вашите локации, повидливи за купувачите или наемителите. И сето ова направете го од срце, за нашето Скопје“, порача Енџи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ