недела, јуни 16, 2024
домаНасловнаЛаптопите ЛЕНОВО потенцијални бомби

Лаптопите ЛЕНОВО потенцијални бомби

Како што пренесува е-весникот „Среќни потрошувачи, задоволни произведуачи“ од европскиот пазар вчера се повлечени преносни компјутери од марката ЛЕНОВО, модел ThinkPad X1 Carbon, со датум на производство 17/05. Проиводот е повлечен од пазарот поради тоашто е регистриран проблем со несоодветно прицврстена звртка која ја оштетува батеријата. Како резултат на тоа, се вели во известувањето, батеријата може да се прегрее, и да доведе до пожар.

Со овој регистриран проблем, заклучено е дека производот не е во согласност со барањата на Директивата за радио опрема.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ