четврток, април 25, 2024
домаЖивотСоцијална политика“Леб и надеж”, 29 социјални семејства од Липково и Куманово земаа помош

“Леб и надеж”, 29 социјални семејства од Липково и Куманово земаа помош

Центарот за Солидарност и Унапредување – Македонија со седиште во Куманово, на крајот на месец март ја подели регуларната помош за месец февруари-март 2018 година од проектот “Леб и надеж”.

Овој пројект има за цел да им помогне на социјалните семејства од општина Куманово, Липково и поопширно каде што секој втор месец, семејставата земаат помош во прехрабрени производи.

Екипа на ЦСУ ги интервјуира и ги избираа семејствата кои што ги исполнуваат критериумите што се поставени од корпусот на ЦСУ.

Центар за Солидарност и Унапредување – Македонија со седиште во Куманово, им се заблагодорува на донаторите и на активистите што им овозможуваат егзистенција на овие социјални семејства.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ