понеделник, јуни 17, 2024
домаТридневна жалост во земјава по трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија

Тридневна жалост во земјава по трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија

Владата прогласи тридневна жалост за трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија во која животите ги загубија 45 македонски државјани.
За денови на жалост се прогласени од 23 ноември заклучно со 25 ноември (вторник, среда и четврток), а за време на деновите на жалост знамето на Република Северна Македонија, како и на дипломатските претставништва на земјава во странство, ќе биде истакнато на половина копје.
Се одлагаат сите јавни настани, а медиумите треба да ги прилагодат своите содржини соодветно на прогласената тридневна жалост.
МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ