среда, мај 29, 2024
домаНаше БебеMothercare повлекува од продажба играчка за деца

Mothercare повлекува од продажба играчка за деца

Како што пренесува Среќни потрошувачи, задоволителни производители, компанијата Mothercare презема доброволно повлекување на играчката  “Моите први клучеви“ заради ризик од отпуштање на батеријата и изложување на опасност на децата.

Оваа играчка била во продажба во продавниците и на веб страната на Mothercare од јуни 2017 до април 2018 година. Кодот на производ е 914353, а бројот на стилот е MG262.

Само играчките “Моите први клучеви“ со сериски код  02-161024, 02-161205 и 02-170509 се засегнати со ова повлекување. Сите други верзии не се засегнати.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ