четврток, април 25, 2024
домаНаше Бебе15 причини зошто децата се „мали љутковци“

15 причини зошто децата се „мали љутковци“

Ви пренесуваме смешна листа на причини зошто нашите двегодишни и тригодишни деца често се лутат ... Внимателно прочитајте ги!

На малите деца дефинитивно не им е лесно. Нивните животи се тешки и полни со луѓе кои често едноставно не ги разбираат нивните желби и потреби, на пример, зошто сокот мора да биде во сина чаша, а не во црвена. Животот е тежок за малите „диктатори“, бидејќи понекогаш се чувствуваат како луѓето во нивна близина да сакаат да ги “одземат” сите забави од нив. Затоа не е изненадување што тие често се многу лути. А, искрено, и кој не би бил?

Прочитајте ги некои од “вистинските” причини зошто малите деца се толку лути цело време:

1. Често паѓаат – Дали некогаш сте виделе колку често двегодишни и тригодишни деца паѓаат? Иако статистичките податоци се непознати, обидете се да ги поставите на место. И сигурно и вие ќе бидете лути ако паѓате неколку пати на ден додека одите, бидејќи нозете не ви функционираат правилно.

2. Мајките не ги разбираат – Всушност, оваа воопшто не е толку тешко. Мајките треба да сфатат дека облеката е едноставно „болна“ за малите деца и дека ако детето само сака да влезе во автомобилот, светот едноставно мора да почека!

3 Буквално имаат “каки” во гаќичките. А одвикнувањето од пелени е за губитници!

4. Никој не разбира дека говорењето им е тешко, а понекогаш викањето е едноставно најдоброто решение.

5. Секој се обидува да ги промени – Ако тие си се „обврзале“ хистерично да плачат секој пат кога нема први да ја отворат врата, кои сте вие да им го одземете тоа право?

6. Никој сериозно не ги сфаќа нивните проблеми.
Тие не ја сакаат вашата помош кога ги облекуваат чевлите. Тие само сакаат „илјада години“ за да го сторат тоа. Насменете им се!

7. Панталоните се вистински борачи во реалниот свет и никој не може да го разбере тоа. Малите деца го разбираат, и според нив – нозете треба да ги чувствуваат сите сезони!

8. “Паузите” се како затвор за невините луѓе. Малите деца се водат од нивниот инстинкт и тој им кажува секогаш да кажат “Не” на многу силен глас.

9. Зошто секогаш сите ин предлагаат да спијат?
Не им треба попладневен сон, би било подобро некој да им ја наполни кадата со чоколада, и светот ќе биде подобро место.

10. Како никој да не видел некоја личност која сака да биде гола во продавница.
Малите деца се иноватори и генијалци и тие предвидуваат дека голотијата ќе биде следниот голем тренд!

11. Секогаш истата реченица: “Држи ме за рака”, “Не трчај по патот”, “Не го ставај тоа во устата”, “Не допирај” …
Тежок е животот на двегодишните и тригодишните деца, нели? Само ставете сена нивно место!

12. Разбираат дека изборите што им ги нудите се целосна измама
Хм, да. Треба да изберат дали да заминат сега на спиење или за пет минути? Тие знаат каква измама е во прашање.

13. Постои листа на работи кои треба да се направат, а кои се чини дека немаат крај
Треба ли ова воопшто да се коментира?!

14. Тие не ве познаваат доволно долго, така што треба да видат колку ви треба да “пукнете”. Ова е, всушност, научен експеримент насловен како “Колку ќе ми треба да ги доведам до лудило овие луѓе што се грижат за мене?”. Нивната хипотеза е “наскоро”.

15. Испадите на лутина се одлични ублажувачи на стресот
Подобро е од медитација и / или вежбање – заклучуваат многу двегодишни и тригодишни експерти. Значи, кога следниот пат вашето дете ќе “збесне” среде продавница, во парк, во базен, во библиотека, во ресторан или дома – запомнете дека тој само се обидува да го живее својот живот. Наместо да се обидувате да ги избегнете неговото плачење, треба да го гледате и да се навикнете на неговите напори. И дајте им малку бонбони. Многу бонбони!

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ