среда, мај 22, 2024
домаКујна„Амазон“ отвора 2.000 нови работни места

„Амазон“ отвора 2.000 нови работни места

Американскиот гигант купува на интернет Амазон планира да отвори 2,000 нови постојани работни места во Франција, бидејќи потрошувачите се повеќе пазаруваат низ светската мрежа.

Директорот на Амазон во Франција, Фредерик Дувал, за АФП изјави дека работните места ќе бидат понудени на различни нивоа на вештини. Нови работни места ќе бидат отворени во продажни центри во Франција, како и канцеларии во областа Париз, по што вкупниот број на вработени ќе изнесува 7.500.
Амазон инвестира повеќе од две милијарди евра во Франција од 2010 година, а минатата година се отворени повеќе од 1.500 работни места.

Меѓутоа, меѓу француските власти и Амазон, како и другите американски компании, постојат даночни несогласувања, бидејќи структурата на нивната продажба е таква што тие одат низ европски земји каде што има пониски даноци.

Претходно овој месец Амазон објави дека е постигнат договор со француските даночни власти, кои сега ќе бидат продадени во Франција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ