среда, мај 22, 2024
домаЖивотСцена„Демофест 2018“ отвори конкурс за демо бендови од регионот

„Демофест 2018“ отвори конкурс за демо бендови од регионот

Валентина Ѓоргиевска Парго

Демофест, најголемиот регионален фестивал на демо бендови во овој дел од Европа, го отвора конкурсот за сите демо бендови од поранешниот југ простор по 11-ти пат! Конкурсот за натпреварувачите на Демофест оваа година ќе биде отворен речиси два месеци, поточно од 5 февруари до 1 април 2018 година.

Ако свирите во демо бенд или познавате некој што има демо бенд, можете да ги најдете материјалите за пријавување и  апликацијата на официјалната веб-страница на Демофест на http://www.demofest.org, потоа испратете ги на demofest.konkurs@gmail.com.

Организаторите нецелосните пријави нема да ги разгледуваат. Потребно е:
-детално пополнување;
-детална и потпишана пријава за авторство (скенирана или фотографирана);
-две песни во MP3 или WAV формат;
-текст во .doc (Word) или .txt (Notepad) документ;
-фотографија каде што  се гледаат сите членови на групата (без лого) се гледаат во формат JPG или JPEG.

Секој бенд кој ја испраќа апликацијата треба да објави на својата страница на Фејсбук: „И јас се пријавив на Демофест“ (“I ja sam se prijavio na Demofest!”) и да ја  обележи/тагне страницата „Demofest“.

Како и во претходните години, услов кој мора да го исполнуваат  сите регистрирани бендови  е  досега да не издале албум преку некоја од издавачките куќи кои се регистрирани на територијата на БиХ, Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија или Македонија. По завршувањето на натпреварот, жирито ќе одбере 30 групи кои ќе имаат можност да се појават пред публиката на сцената на тврдината Бања Лука Кастел, каде што се одржува Демофест.

Демофест ќе ги објави резултатите од овогодинешниот натпревар во јуни, кога ќе ги открие и имињата на стручното жири.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ