среда, мај 22, 2024
домаЖивотЗдравјеМарихуанските тампони ја намауваат менструалната болка

Марихуанските тампони ја намауваат менструалната болка

2017 ќе биде запаменетена како година на марихуаната. Со зголемување на свеста за канабис, особено за канабисовото масло со лековити својства, марихуаната поради нејзиното признавање како ефикасен лек од страна на медицински експерти се повеќе се користи од страна на пациентите.
Бројни истражувања открија дека канабисот може да помогне во лекување на различни здравствени состојби, како глауком, епилепсија, несоница, па дури и депресија.

Тампони базирани на марихуана помагаат против менструална болка

Користењето на овие тампони, Foria, велнес компанија која врши истражувања за здравствените придобивки од канабисот, велат дека со помош на марихуаната се создадени голем број на авангардни производи формулирани со користење на канабис со цел да обезбеди ослободување од сите форми на болки кои се предизвикани од проблеми како што се воспалителни болести, физички повреди, хирургија, па дури и хемотерапија.

Во насока на иновации на производи кои лекуваат, а во себе содржат марихуана се и канабис тампоните кои помагаат да се ослободите од менструалните грчеви. Благодарение на овој производ, својствата на марихуана за намалување на болки, сега можат да говориме за период без грчеви.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ