понеделник, мај 20, 2024
домаЖивотСценаМарко Чварко го промовираше својот албум пред младите поети

Марко Чварко го промовираше својот албум пред младите поети

Во рамките на неодамна одржаните Астални проекции или Проекции од асталот- еден вид боемско поетско читање во скопското кафуле Менада, настапи и музичарот Марко Чварко.

marko cvarkoМитко Гогов, Даријан Раденковиќ и други млади поети, поетеси, твитерџии, блогери, беа дел од поетското читање.

На овие потски средби, кои се одржуваат редовно, Марко изведе дел од својот репертоар, кој неодамна се најде на неговиот прв албум. Аплаузите го следеа неговиот настап.

Марко е познат по клупски и улични перформанси и секако како дел од овие читања на млади поети, кои во своето декемвриско издание навистина беа посебно шармантно поетизирање.

Фотографија: Александар Ризински

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ