среда, јули 24, 2024
домаЖивотНВО активностиПријавете дезинформација на Јасно.мк

Пријавете дезинформација на Јасно.мк

Здружението на новинарите на Mакедонија (ЗНМ) во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) пред два месеца ја презентираа дигиталната платформа ЈАСНО.МК.

Целта на оваа платформа е новинари да создаваат квалитетни приказни кои што ќе донесат промена и што е најважно ќе ја презентираат информацијата до граѓаните кои се надеваме во иднина ќе знаат од каде да црпат точни и проверени информации од локален јавен интерес.

На платформата има опција секој граѓанин да пријави дезинформација од местото каде што живее или престојува, на следниот линк: https://jasno.mk/prijavi-dezinformacija

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ