По две години пауза поради ковид пандемијата, Здружението за уметност, култура и заштита на културното наследство “Етно ризница” годинава повторно орагнизира “Шопска свадба”. Заинтересираните кандидати за зет и невеста треба да испратат маил на etnoriznica.mk@gmail.com.
Манифестацијата “Шопска свадба” ќе се одржи на 25 септември.