четврток, мај 16, 2024
домаКујнаВања Таневски ја објави книгата „Молецот и далечната Месечина“

Вања Таневски ја објави книгата „Молецот и далечната Месечина“

Поетската книга „Молецот и далечната Месечина“ од младиот автор Вања Таневски ќе биде промовирана на 6 февруари во 18.30 часот во Домот на културата „Кочо Рацин“.

Промотори на книгата се професор Васил Тоциновски и писателот Златко Гелески.

Инаку ова е втора поетска книга на Таневски, додека првата збирка поезија со наслов „Крунисување на тажната смеа“ ја издава во 2010 година.

Тој е дипломиран професор по македонски јазик и литература.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ