четврток, мај 30, 2024
домаЖивотЖивотна срединаМладите насочени кон идеи за соларна енергија

Младите насочени кон идеи за соларна енергија

Денес, 15 декември 2017, во Холидеј ин се одржува Иновативен камп на кој учествуваат 140 деца од 28 средни училишта од земјава. Поделени во групи од по 6 ученици изработуваат свои бизнис планови, како до профит и заработка. Импресивно е што најголем дел од нив се одлучија за изработка на батерии од соларна енергија. Некои постојат, а некои се само како замисла на која во иднина треба да работаат научници.

Нивните презентации ќе бидат во форма на три минутни пауер поинт презентации, а прогласувањето на најдобрите ќе биде вечер во 19 часот. Ваквите кампови одамна се организираат во светот, овој пат за прв пат кај нас, помогнато од УСАИД во Македонија.

WP_20171215_11_45_05_Pro WP_20171215_11_44_55_Pro

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ