понеделник, мај 20, 2024
домаКујнаСеопшт Првомајски протест: „СТОП ЗА КРШЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА! СТОП ЗА ИЗВРШИТЕЛИТЕ!“

Сеопшт Првомајски протест: „СТОП ЗА КРШЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА! СТОП ЗА ИЗВРШИТЕЛИТЕ!“

Конфедерацијата на синдикалните организации на Македонија (КСОМ) ги повикува сите вработени во државниот и приватниот сектор да се приклучат на првомајскиот марш на работниците со цел да ги презентираме барањата на работниците:
– Измена на Законот за работен однос,
– Измена на Законот за извршување.
Првомајскиот марш ќе започне во 11. часот на 1 Мај пред Македонска радио-телевизија со правец на движење кон Собранието на Република Македонија и Владата на Република Македонија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ