четврток, мај 30, 2024
домаТехнологијаСо еден клик проверете дали ви се украдени податоци од Фејсбук

Со еден клик проверете дали ви се украдени податоци од Фејсбук

„Фејсбук“ најави дека сите корисници ќе ги извести дали биле „жртви“ на „Кембриџ Аналитика“, но ако сеуште не сте добиле порака, еве како можете сами да дознаете – веднаш, со еден клик.

„Фејсбук“ во понеделникот најави дека ќе испрати до сите корисници известување дали „Кембриџ Аналитика“ ги искористила нивните приватни податоци или не, но не одеднаш, односно не истовремено.

Некои добија порака, а некои не, па ако сте меѓу вторите, постои начин веднаш да сами да проверите дали сте биле меѓу над седумдесет милиони корисници на оваа социјална мрежа чии приватни податоци биле незаконски анализирани, споделени и искористени за нешто што сте не сте сакале, пишува „Bug.hr“.

Доволно е да кликнете на овој линк со алатка за проверка што ја подготви самиот „Фејсбук“ и прочитајте ја пораката за тоа дали сте „жртва“ или не.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ