вторник, јули 16, 2024
домаВо Галерија МКЦ се отвора групна „ИЗЛОЖБА“

Во Галерија МКЦ се отвора групна „ИЗЛОЖБА“

Денес, со почеток од 17 часот во Галерија МКЦ ќе биде отворена групна изложба со едноставен наслов „ИЗЛОЖБА“ на Ана Трајковска, Душан Стефановски, Ивана Секулоска и Јован Јосифовски.
Уметниците ќе ги презентираат своите дела, кои отстапуваат од канонизираното класично поимање на графичката уметност. Низ различни аспекти, преку манипулирањето со техничките, медиумските и стилски концепти ќе претендираат да ги прошират границите на нејзиното поле.

Изложбата ќе биде отворена до 24 април.
МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ