четврток, април 25, 2024
домаКујнаЗа Први Мај протест во Загреб: За реформи, за Луѓе!

За Први Мај протест во Загреб: За реформи, за Луѓе!

За Први мај пак во Скопје се најавени протести за укинување на приватните извршители, кои безмилосно го осиромашија најсиромашниот граѓанин во изминативе години.

На први Мај, на Меѓународниот ден на трудот во Загреб се најавува протест. Млади луѓе, делејќи флаери низ загрепските улици го најавуваат масовниот Првомајски протест, и ги покануваат граѓаните да им се приклучат. На флаерот ги имаат истакнато следниве точки – За праведни плати и подобри услови за работа; За достоинствена старост; За поквалитетно образование како темел на развојот и иднината; За поефикасен здравествен систем, достапен на сите; За ефикасно правосудна и јавна управа и враќање на довербата на граѓаните во институциите; За промена на односот кон Европската Унија и внатре во неа – Европа за граѓаните!

Тие бараат „Реформи за поквалитетен живот и останок на луѓето во Хрватска“. Како што може да се забележи, нивните барања се речиси истите кои со години се проблекуваат и кај нас.

За Први мај пак во Скопје се најавени протести за укинување на приватните извршители, кои безмилосно го осиромашија најсиромашниот граѓанин во изминативе години.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА!

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ